TARİHÇE

TARİHÇE

08.11.2017 705

        Okulumuz 1985-1986 Eğitim Öğretim Yılında Yeşilyuva Lisesi adı altında 33 öğrenci , 3 öğretmen, 1 yönetici, 1 hizmetli, 1 memur ile genel lise olarak hizmete açılmıştır. Hazineye ait araziye inşa edilmiş olan ve Milli Eğitim Bakanlığı hizmetine verilen sağlık ocağı olarak tasarlanmış binada hizmete başlayan ve 2001-2002 eğitim öğretim yılının ikinci yarısına kadar burada hizmet veren kurumumuz, arazisi bağış olarak mahallemiz hayırseverlerince verilen ve Milli Eğitim Bakanlığınca yaptırılan yeni hizmet binasına 2002 yılı Şubat ayında taşınmıştır. Aynı yıl içinde Bakanlık kararı ile Çok Programlı Liseye dönüştürülmüş ve adı valilik kararı ile Yeşilyuva Osman Çemen Çok Programlı Lisesi olarak değiştirilmiştir. 

        2002-2003 Eğitim öğretim yılından itibaren yeni adı ve yapısı ile hizmet vermeye başlayan okulumuz bünyesinde genel lise Fen Bilimleri ,Sosyal Bilimler ve Türkçe-Matematik Alanlarına ek olarak Elektrik ve Elektronik Teknolojisi Alanı Pano Tasarım ve Montörlüğü Dalı, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Erken Çocukluk Dalı ile Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi Alanı açılmıştır. Ancak genel lisenin Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanı ile meslek lisesinin Ayakkabıcılık ve Saraciye alanı talep olmadığı için faal değildir. 

        Hali hazırda okulumuz 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı, 15 Öğretmen, 1 Memur ve 1 Yardımcı Personel ile 33 öğrenciye hizmet vermektedir.

        2023-2024 eğitim öğretim yılında eğitime devam edilmekte olup kademeli olarak Anadolu Lisesine dönüştürülmüştür.